Použití olověného akumulátoru v režimu hybridních vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na využití bezúdržbových olověných akumulátorů v režimu hybridních vozidel. Popisuje paralelní i sériový koncept hybridních vozidel, jejich funkci, výhody a nevýhody. Porovnává olověné akumulátory s ostatními druhy primárních, sekundárních i palivových článků. Cílem této práce je zlepšení životnosti olověných baterií v režimu PSOC a s tím spojené použití příměsí, jakožto aktivní hmoty záporné elektrody.
This bachelor´s thesis is focused on utilization of maintenance-free lead-acid accumulators in hybrid electric vehicle regime. It describes paralel and serial draft of hybrid vehicles, their function, advantages and disadvantages. It compares lead-acid accumulators with other sorts of primary, secondary and fuel cells. Purpose of this thesis is to improve the lifetime of lead-acid batteries in PSOC regime and accompanying addition use, as an activ material of negative electrode.
Description
Citation
KLOJDA, V. Použití olověného akumulátoru v režimu hybridních vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) Ing. Martin Frk, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Polanský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s podstatnou částí své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Počítá elektronika v hybridních vozidlech s typem akumulátoru? Když se sníží kapacita akumulátoru, skutečně se vždy nastartuje motor?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO