Konstrukce GPS přístroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem předkládané diplomové práce bylo vytvořit zařízení schopné přijímat navigační data ze systému GPS. Tyto data následně ukládat do vlastní paměti a po připojení k PC je zobrazit na satelitní mapě. Zařízení bylo realizováno za pomocí obvodu FPGA a GPS modulu LEA -5s. Byl vytvořen popis v jazyce VHDL, který byl do obvodu implementován. Součástí VHDL designu byl i popis procesoru PICOBLAZE, který řídí celé zařízení. Pro zobrazení a archivaci dat uložených v zařízení byla vytvořena PC aplikace GPS TRACER. Ta je schopna prostřednictvím GOOGLE MAPS zobrazit uloženou trasu na satelitní mapě. Pro vytvářené zařízení byly navrženy a zhotoveny desky plošných spojů, které byly následně ručně osazeny.
Aim of this Diploma thesis was to create a device capable of receiving navigational data from GPS. These data are subsequently stored in fixed memory and after connection with the PC are displayed it on the satellite map. The device was realized by using FPGA and GPS module LEA-5s. Description was created in the VHDL language, which was implemented into the circuit. The part of VHDL design was description of PICOBLAZE processor that controls whole system. For displaying and archiving data stored in device was created PC application GPS TRACER. It is able to display stored trace on the satellite map by using Google maps server. For created device were designed and manufactured PCBs, which were manually fitted.
Description
Citation
HORT, M. Konstrukce GPS přístroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (předseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Havlíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. Porovnejte vlastnosti Vámi navrženého řešení s programovatelným logickým obvodem s řešeními s mikrokontrolérem. Uveďte, ve kterých případech dojde ke ztrátě informací z paměti dat implementovaného mikrokontroléru PicoBlaze. Jaká byla velikost FLASH paměti? Za jakou dobu se paměť zaplní? Která část přístroje má nejvyšší odběr?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO