Robot pro tělesně postižené

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem řídícího systému pro řízení invalidního vozíku. Projekt je koncipován jako realizační studie celého řízení, která bude později použita pro konstrukci systému. Pro získání informace o poloze vozíku byly vyrobeny inkrementální snímače pro výpočet této polohy, a dále řídící jednotka s těmito funkcemi: - řízení vozíku pomocí USB křížového ovladače, - ovládání výstupů, - získání informace o poloze vozíku a úhlu jeho natočení přes RS232.
Project is concerned with the design of a control system for control of electric vehicle for disabled persons. The project represents a feasibility study that will be used for construction of a real system. There were created incremental sensors for getting information about position of the vehicle and also unit with these functions: - USB joystick for vehicle driving, - Digital outputs control, - Getting information about position of the vehicle and its steering angle by RS232.
Description
Citation
AMLER, I. Robot pro tělesně postižené [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Milan Žalman, CSc. (předseda) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO