Bezpečnost a ochrana zdraví při práci profesionálních řidičů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tématem bakalářské práce je Bezpečnost a ochrana zdraví při práci profesionálních řidičů. Vzhledem k tomu, že nejvíc pracovních úrazů u nás se odehrává v souvislosti s dopravními prostředky, není překvapující, že bezpečnost a ochrana zdraví při práci se v současné době stává prioritní záležitostí pro řadu zaměstnavatelů. Cílem práce bylo vyhodnotit rizika plynoucí z práce vykonávané profesionálními řidiči a navrhnout bezpečnostní opatření k ochraně jejich zdraví. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy a legislativa týkající se povolání profesionálního řidiče, obecný popis faktorů ovlivňující pracovní prostředí, zdraví a možné metody pro stanovení rizik. V praktické části je práce zaměřena na dopravní společnost H.A.S. spol. s r.o. Metodou „what if analysis“ je zpracováno hodnocení rizik a jejich prevence a ve spolupráci s krajskou hygienickou stanicí je stanovena kategorizace práce. Součástí práce je dotazníkový průzkum a doporučení pro řidiče, které mají za cíl minimalizovat poškození zdraví při práci.
The theme of this bachelor thesis is Safety and Protection of Health during the Work of Professional Drivers. Given that most accidents at work in the Czech republic is in connection with vehicles, it is not surprising that safety and health at work is now becoming a priority for many employers. The aim thesis was to assess the risks arising from work performed by professional drivers and to suggest security measures to protect their health. The theoretical part explains the basic concepts and laws relating to the profession of professional drivers, a general description of the factors affecting the work environment and health and practicable methods for determining risks. The practical part of the work is focused on transport company called H.A.S. Ltd. The method of "what if analysis" is processed by the risk assessment and prevention and in cooperation with station regional hygiene is set categorization work. Part of thesis is questionnaire survey and recommendations for drivers, which are intended to minimize damage to health.
Description
Citation
CHODUROVÁ, Z. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci profesionálních řidičů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Krizové řízení a ochrana obyvatelstva
Comittee
doc. Ing. Jaromír Novák, CSc. (předseda) prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Zdeněk Friedl, CSc. (člen) prof. Ing. Gustav Šafr, DrSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Zahradníček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-23
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Komise vyslechla posudky vedoucího a oponenta, poté se studentka vyjádřila k připomínkám, dotazům a po diskuzi následovalo hodnocení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO