Sledování 3D trajektorie předmětů pomocí kamerového stereo páru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
První část se zabývá návrhem jednoduchého systému značek, který by umožnil sledování polohy objektu v prostoru. Je zde popsán způsob návrhu systému značek a jejich vlastnosti jsou zhodnoceny v několika testech. Druhá část práce je věnována stručnému úvodu do problematiky stereovidění a výpočtům prostorových souřadnic objektu. Dále je zde popsána výsledná aplikace pro sledování trajektorie předmětů. Nakonec je provedeno měření opakovatelnosti výsledků.
The first part deals with a design of simple pattern system that would allow tracking position of the object in space. There is described design of patterns and their properties are evaluated in several tests. The second part is devoted to a brief introduction on stereovision and calculation of the spatial coordinates of the object. Furthermore, there is described the resulting application for object tracking. Finally, is done repeabillity measure test.
Description
Citation
MANGA, M. Sledování 3D trajektorie předmětů pomocí kamerového stereo páru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Bayer, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO