Výroba mělkého výtažku pryží

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
DRAHOVZAL Milan: Výroba mělkého výtažku pryží Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia oboru B2307 předkládá návrh technologie výroby výtažku víka kontejneru používaného v chemickém průmyslu. Součást se bude vyrábět z nerezového ocelového plechu 17 240. Na základě variantního řešení, s přihlédnutím k sériovosti, bylo navrženo tažení pomocí metody Guerin. Z konstrukčních a technologických výpočtů byl zkonstruován tažný nástroj. Tažnice byla nahrazena elastomerovým blokem o tvrdosti 80 ShA. Tažník byl vyroben z nástrojové oceli 19 312.9
DRAHOVZAL Milan: The manufacturing of shallow drawing part by rubber The project elaborated in frame of Bachelor’s studies branch B2307 study proposes extract lid container technology used in the chemical industry. Part will be manufactured from stainless steel sheet 17 240. Based on the variant solution, taking into account the serial, it was drawing method Guerin. The design and technological calculations was constructed pulling tool.The die was replaced by a block of elastomer with a hardness 80 ShA. Puncheons was made of instrumental steel 19 312.9
Description
Citation
DRAHOVZAL, M. Výroba mělkého výtažku pryží [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Posluchač seznámil komisi s bakalářskou prací a odpověděl na otázky oponenta. Připomínky a otázky: 1. Co je to tvrdost ShA? 2. Jaký je materiál šroubů použitých v sestavě? 3. Polotovar pro výrobu součásti byl spočten s přídavkem? 4. Jaký stroj byl zvolen na výrobu součásti a proč? 5. Kvalita obrázků. Vysvětlení Striebeckova diagramu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO