Implementace ovladače I2S Audio v systému Freescale MQX RTOS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a vývojem ovladače sběrnice I2S pro operační systém reálného času MQX běžícího na procesoru řady ColdFire V4. Dále je v práci také uvedeno vytvořené zapojení a desky plošných spojů sloužící k otestování funkčnosti a vlastností vytvořeného ovladače. Tyto desky používají jako zdroj signálu rozhraní S/PDIF, výstupem je analogový signál určený k poslechu na integrovaném sluchátkovém zesilovači. V závěru práce je popsána ukázková aplikace demonstrující funkci ovladače na vyvinutém hardware.
This thesis deals with design and development of a I2S module driver for real-time operating system MQX running on a ColdFire V4 architecture based processor. Further there are presented circuit diagrams and PCBs created for testing of functions and properties of the driver. Signal input is a digital audio in form of S/PDIF interface, output is an analogue signal, that can be listened by the means of a headphone amplifier. The conclusion describes a sample application demonstrating function of the driver on developed hardware.
Description
Citation
MOŽNÝ, K. Implementace ovladače I2S Audio v systému Freescale MQX RTOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO