Úvěry fyzických osob podnikatelů a možnosti jejich získání v soudobých podmínkách ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavním cílem této diplomové práce je zvolit nejvhodnější způsob úvěrového financování podnikatelské činnosti fyzické osoby v simulovaných podmínkách. První část je věnována shrnutí teoretických pojmů k problematice úvěrů. Jedná se o rozbor úvěrů konkrétně úročení, žádost o úvěr, splácení, jištění, rizika a typy úvěrů, dále o úvěrové trhy, úvěrová družstva a centrální banku a úvěry. Druhá část je zaměřena na analýzu konkrétních případů získávání úvěrů, hypoték a leasingu pro podnikatele a občany a jejich následné vyhodnocení, zvolení nejvhodnější varianty a komparaci. Následuje analýza a zhodnocení současné situace získávání úvěrů pro podnikatele v České republice.
The main aim of my diploma thesis is to choose the most sutaible option of loan financing of business activities of individual in simulated conditions. The first part is followed to summary of theoretical knowledges about loans issues which are loan analysis specifically interest, loan application, repayment, protection, risks and types of loans, then loan markets, loan unions and central bank and loans. The second part is aimed to analysis of specific cases of getting loans, morgages and leasing for entrepreneurs and citizens and it´s following evaluation. Then there is comparison of the best options. In conclusion of this part there are analysis and all the results of current situation of getting loans for entrepreneurs in Czech republic.
Description
Citation
KOPECKÁ, T. Úvěry fyzických osob podnikatelů a možnosti jejich získání v soudobých podmínkách ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. František Bednář (místopředseda) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO