Město ve městě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Bakalářský projekt se zabývá zpracováním architektonické studie multifunkčního bloku na ulici Milady Horákové. Hlavním předmětem zájmu bakalářské práce je vdechnutí nového života do dnes nefungující lokality. Místo mezi ulicemi Milady Horákové, Francouzská a Černopolní má aktuálně obrovský potenciál k růstu, který ale zatím zdaleka nevyužívá. Hlavní motivací pro kvalitní zpracování projektu je možnost oživit místo, vytvořit nová společenská centra, kvalitní veřejná prostranství, příjemná místa pro bydlení i krátkodobý pobyt a v neposlední řadě i kvalitní zázemí pro možné podnikání, které do lokality může přilákat více lidí.
The project is an architectonical study of multi-function block of buildings on Milady Horákové street. The mail goal of this project is to bring a new life to this licality. The place between streets Milady Horákové, Francouzská and Černopolní has a great potential of growth which is not fully being used yet. The main motivation of work is opportunity to revive this place, create new social centres, good public areas, enjoyable places for living, short stay and bussiness as well, which can bring more people and life to the locality.
Description
Citation
BAŘINA, Š. Město ve městě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Zdeněk Hirnšál (předseda) doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (člen) Ing. arch. Lenka Kropšová (člen) Ing. arch. Jiří Marek (člen) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Jaroslav Sedlák (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
Student prezentoval zadání projektu a svoji BP. V závěru prezentace reagoval na otázky oponenta (prezentace variantního řešení fasád). Byly přečteny posudky BP. Komise byla seznámená s výsledky ústních zkoušek. Student následně reagoval na připomínky a zodpověděl dotazy: - jaký bude vztah nového bloku k prostoru vnitrobloku (zodpovězeno) - jak budou řešené detaily nájezdů, vstupů a parkování (student vysvětlil detaily řešení) - architektonické řešení ve vztahu k výhledům (zodpovězeno) - parametry návrhu - počty bytů (zodpovězeno) - využití zadržované vody – požární voda vs. závlahy (student objasnil zvolené řešení) Proběhla diskuse nad projektem nad rámec zadání BP – otázky širších vztahů území, náhrada provozu MŠ.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO