Architektura a umění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práca sa zaoberá návrhom novostavby Mestskej galérie Litomyšl. Súčasťou zadania bol výber parcely. Návrh bol najprv formovaný daným miestom a snahou tento priestor jasne definovať a oživiť. V ďalšej fáze návrh pristupuje ku galérii ako k miestu spojenia medzi umelcom a návštevníkom. Výstavné sály pripravené na obsiahnutie výtvarných diel sú tak naviazané na oddychové sály, ktoré patria výhradne návštevníkovi a vzniká tu prepojenie medzi ním a mestom.
The aim of the project is a new art gallery of the town Litomyšl. This proposal reflects on the characteristics of the site and comes with a solution for a gallery as a place where the visitor connects with the artist as well as with a town itself.
Description
Citation
HORÁKOVÁ, A. Architektura a umění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Zdeněk Fránek (předseda) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) Mgr. Dan Merta (člen) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen) Ing. arch. Michal Rouha (člen) Ing. Michal Palaščák (člen)
Date of acceptance
2019-05-21
Defence
-studentka představila BP -byly přečteno hodnocení vedoucího práce a posudek oponenta -studentka odpověděla na otázky k obhajobě od oponenta a připomínky k bakalářské práci -studentka zodpověděla dotazy členů a předsedy státní zkušební komise -mezi dotazy mj. padlo: Jak je v návrhu akcentován lidový dům? Jaký důvod byl k návrhu nádvoří s parkingem? (před lidovým domem) Dotaz na provozní vazby. Dotaz ohledně vhodnosti volby místa. Velmi pozitivně je vnímána hmota a hlavní myšlenka celého návrhu- tj. propojení. Dále dotazy směřovaly na skladby podlah – kročejový útlum a skladbu fasády-použití minerální vaty. -následně proběhla diskuze -studentce bylo sděleno, že obhájila BP
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO