Městská knihovna Frýdek-Místek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Frýdek – Místek jako město s budoucností, s potenciálem stát se cílem jak pro návštěvníky, tak být hlavně příjemným útočištěm pro samotné obyvatele. Návrh budovy knihovny jako moderního městského domu, mediatéky se společenským sálem, která bude sloužit především lidem a bude vytvářet přátelskou atmosféru jak uvnitř mezi knihami, tak i v blízkém okolí, kde vzniknou nová místa pro odpočinek, scházení se s přáteli nebo nakupování od místních farmářů na tržnici. Z pohledu architektury by se měla knihovna stát kulturním bodem na mapě města, a proto by měla mít reprezentativní a ušlechtilý výraz jak zevnitř, tak navenek.
Frýdek – Místek as city with future, with potential to be come a destination for visitors, but mainly enjoyable place for their own citizens. The plan of library as the modern city house, mediateque with hall, which will serve mainly to the people and will make friendly ambience like from the inside between books, so for surroundings, where the new places for rest will take place and also for meetings with friends or you can buy something from local farmers. When we are talking about architecture the library should become the cultural point in town, so it should be representative and good – looking as from the inside, so from the outside.
Description
Citation
MŽIKOVÁ, M. Městská knihovna Frýdek-Místek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Dušan Vostrejž (předseda) MgA. Ing. arch. Vojtěch Jemelka (člen) Ing. arch. Václav Kocián (člen) MgA. Ing. arch. Petr Šmídek, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Ivo Boháč, Ph.D. (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-05-20
Defence
• Studentka představila svou bakalářskou práci • Byl přečten posudek vedoucího BP • Byl přečten posudek oponenta BP – dotaz oponenta byl zodpovězen uspokojivě • Proběhla diskuze na téma urbanistického řešení projektu • Doc. Boháč vznesl dotaz na provoz sálu – dotaz byl zodpovězen uspokojivě • Arch. Vostrejž vznesl dotaz na členění fasády - byl zodpovězen uspokojivě • Studentka práci obhájila
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO