Městská knihovna Frýdek-Místek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem knihovny v lokalitě s obrovským potenciálem. Parcela se nachází v centru Místku a v současné době funguje jako rozlehlé parkoviště. Návrh knihovny a jejího okolí by měl být přínosný pro vytvoření atraktivní lokality a zároveň by měl posloužit jako vize s přesahem do budoucna. Knihovna plní kromě základních funkcí také funkce kulturního centra a střediska volného času. Návrh vytváří prostor vnímaný lidmi jako útočiště, druhý domov, nebo prostor umožňující celodenní pobyt. Práce zahrnuje i úpravu okolních ploch, které jsou využité jako park, náměstí, parkování a tržnice.
The aim of this paper is to design a library in an area with a great potential. The plot of land is located in a centre of Místek and it has been used as a spacious car park. This design of library and surrounding areas should help to create an attractive point of interest which could also become a source of vision for the future. Apart from its basic functions, this library design also serves as a cultural centre and a leisure centre. This design makes visitors feel safe, like they are at home and could spend their whole day there. This design includes arranging surrounding free area which could serve as a park, square, a car park, and a market hall.
Description
Citation
BARTLOVÁ, L. Městská knihovna Frýdek-Místek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc. (předseda) doc. Ing. arch. Maxmilian Wittmann, Ph.D. (člen) Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. (člen) Ing. arch. Petra Matoušková (člen) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen)
Date of acceptance
2019-05-21
Defence
- studentka představila projekt BP - byly přečteny posudky a studentka uspokojivě zodpověděla dotaz oponenta - byla rozvedena diskuze na dopravní situcaci a studentka odpověděla věcně - Ing. Mikeš vznesl dotaz na konstrukci střechy - studentka odpověděla uspokojivě - arch. Matoušková komentuje provoz knihovny a doporučuje posílit řešení sálu - arch. Boleslavská vznáší další dotaz na provoz knihovny - studentka odpověděla uspokojivě - doc. Wittmann opět komentuje dopravní situaci - prof. Šindlar uzavírá diskuzi shrnutím - studentka obhájila
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO