Městská knihovna Frýdek-Místek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Knihovny mají i v současnosti jistě velký potenciál, a tak je třeba knihovny stále rozvíjet. O tomto uvažuje studie na novou městskou knihovnu ve Frýdku-Místku. V současnosti zde knihovna sídlí v několika menších nevyhovujících objektech. Práce počítá se sloučením menších poboček v jednu velkou na okraji historického jádra městské části Místek. Návrh navazuje na toto centrum, doplňuje Antonínovo náměstí a vytváří novou dominantu. Budova nové knihovny je v tmavě šedé barvě s kontrastními bílými doplňky. Základním půdorysným tvarem je šestiúhelník, který s každým dalším patrem ubývá.
Libraries has still big potential, so it's necessary to evolve them. About this thinks study for new city library in Frýdek-Místek. Nowadays, the library is situated in a few small unsuitable objects. Study expects, that smaller branches will be united to one. The place for new library is situated on the edge of historical centre district called Místek. The design follows in this centre, refills Antonínovo square and build a new prominent. The new building of library has dark grey colour with contrasting white details. Hexagon is basic ground plan, that becomes smaller with each floor.
Description
Citation
BLECHOVÁ, L. Městská knihovna Frýdek-Místek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc. (předseda) doc. Ing. arch. Maxmilian Wittmann, Ph.D. (člen) Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. (člen) Ing. arch. Petra Matoušková (člen) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen)
Date of acceptance
2019-05-21
Defence
- studentka představila projekt BP - byly přečteny posudky a studentka odpověděla na dotaz oponenta - prof. Šindlar vznesl dotaz na účel a náplň mutifunkčního sálu - studentka odpověděla uspokojivě - arch. Františák vznáší dotaz na dopravní situaci - studentka odpověděla uspokojivě - Ing. Mikeš se dotazuje na barvu fasády vzhledem ke skladbě konstrukcí a sám navrhuje doporučení - arch. Matoušková poukazuje na mezery v projektu - arch. Boleslavská se dotazuje na denní osvětlení a studentka reaguje - doc. Wittmann komentuje špatnou dopravní situaci a nedořešený veřejný prostor - prof. Šindlar se doptává na provozní záležitosti a studentka reaguje - studentka na většinu otázek reguje uspokojivě - studentka obhájila
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO