Měnič pro BLDC motor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou řízení BLDC motoru v senzorovém i bezsezorovém režimu a návrhem, realizací a měření vlastností tranzistorového měniče pro motor o nominálním výkonu 2 kW na napětí 48 V.
This thesis deals with problematics of BLDC motor controll in sensorless and sensored mode. Then it deals with design, manufacturing and performance measuring of transistor motor inverter. Nominal motor power is 2 kW at 48 V.
Description
Citation
BEDLIVÝ, M. Měnič pro BLDC motor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-06
Defence
Student ve své prezentaci nejprve seznámil komisy s hlavními body své práce. Popsal strukturu měniče a vybrané komponenty, včetně popisu vybraného řídicího mikrokontroléru. Dále předvedl svoje testovací pracoviště a naměřené průběhy fázových proudů, signálů s halových sond a jiné. Závěrem shrnul dosažené cíle a plány do budoucna. Ve zbylých slidech student váhavě odpověděl na otázky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO