Analýza síťového provozu na síťové kartě FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o síťovém referenčním modelu, protokolové architektuře, následně se zaměřuje na hlavičky konkrétních protokolů IP, TCP a UDP. Dále je rozebráno programovatelné hradlové pole od firmy Xilinx se síťovou kartou od Netcope technologies a jeho funkce definované ve firemním dokumentu NDK. Nakonec byly nastudované informace použity pro vytvoření programu pro čítaní paketů, který byl odsimulován a syntetizován pro programovatelné hradlové pole v prostředí Vivado.
Bachelor thesis contains description of ISO/OSI and TCP/IP, then is focused on packet headers of the protocols IP, TCP and UDP. After that is analysed the FPGA from the company Xilinx with network interface card from Netcope Technologies and their functions defined by Firmware Developer´s Manual. Finally the studied informations was used for create the program for counting packets, that was simulated and synthesized for field programmable gate array through Vivado.
Description
Citation
CRHÁKOVÁ, M. Analýza síťového provozu na síťové kartě FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vlastimil Člupek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Pokorný (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: V práci zmiňujete realizaci čítače paketů. Jaké další parametry by bylo možné analyzovat? Otázky komise: Jak jste plánovala otestování 100 Gigabit Ethernetu? Jak se připojuje vaše FPGA karta?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO