Systém vyšetření pacientů založený na technikách mHealth

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem systému vyšetření pacientů, pomocí dotazníků, využívajících metody mHealth. V prvních dvou kapitolách této práce je shrnuta problematika vyšetřování pacientů, funkce, které musí plnit elektronický dotazník, dále jsou porovnány existující typy mobilních aplikací a je vybrán nejvhodnější typ pro elektronický dotazník. Následující kapitoly obsahují proces tvorby webových aplikací, implementaci klientské a serverové části, jejich komunikaci, použité zabezpečovací prvky a stručný popis grafického rozhraní. Výsledkem je funkční progresivní webová aplikace, která byla úspěšně otestována a zveřejněna na internetu.
This bachelor thesis is focused on the possibility of examining patients using an electronic questionnaire based on mHealth techniques. In the first two chapters of this work is included the issue of patient examination, the function that must fulfill the electronic questionnaire, the research of existing types of mobile applications and the description of the selected type. The following chapters contain the process of creating web applications, implementation of client and server part, their communication, used security elements and brief description of graphical interface. The result is a functional progressive web application that has been tested successfully and is published on the Internet.
Description
Citation
KULINICH, V. Systém vyšetření pacientů založený na technikách mHealth [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Horváth, Ph.D. (člen) Ing. Martin Rajnoha, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Pri niektorých dotazníkoch je potrebné sledovať viaceré prejavy pacienta ako je reč, písmo, a pod... Bolo by možné v budúcnosti aplikáciu rozšíriť o priame snímanie takýchto dát z chytrých externých zariadení? Ak áno ako by to zhruba prebiehalo? Otázky komise: Jaka je výhoda vašého dotazníku oproti jiných dotazníků? Proč je aplikace v anglickém jazyce? Jak je aplikace řešena z pohledu bezpečnosti? Kde se ukládají data vyplňovaná uživatele?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO