Řídicí systém stroje na výrobu speciálních pružin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalárská práce se zabývá návrhem a realizací stroje, který bude vyrábet speciální druh pružin používaných v krytech zárivkového osvetlení. Stroj je tvoren PLC automatem, servomotory, které realizují samotné ohyby a tvarování pružin a dotykovým panelem pro komunikaci stroje s uživatelem. Návrh byl proveden s ohledem na to, že obsluha bude nekvalifikovaná, a proto musí být všechno snadno dostupné a prehledné.
This bachelor thesis deals with design and implementation of a machine manufacturing specific sort of springs which are used in fluorescent light covers. The machine consists of a PLC automaton, servomotors, which purpose is the springs' bending and shaping, and a touchscreen/touch panel as the user interface. Non-qualified operating staff has been concidered in the design, therefore all the functionality is to be easily accessible and user-friendly.
Description
Citation
ŠÁLEK, J. Řídicí systém stroje na výrobu speciálních pružin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO