Kryptoanalýza postranními kanály

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá problematikou postranných kanálov, eliptickými krivkami a ich implementáciou v algoritmoch. Teoretická časť je zameraná na bližšie popísanie základných pojmov a rôznych možností útokov postrannými kanálmi, s detailnejším zameraním na prúdovú analýzu. V druhej časti teoretického rozboru je popísaný princíp eliptických kriviek a rôznych protokolov na nich založených. Praktická časť rozoberá implementáciu kryptosystému využívajúceho eliptické krivky na čipovú kartu, využitie experimentálneho prostredia na nameranie prúdových priebehov a ich analýzu.
This thesis deals with an issue of side channels, elliptic curves and their implementation in algorithms. Theoretical part is aimed at describing the basic concepts and various possibilities of side-channel attacks, with a more detailed focus on power analysis. The second theoretical part is focused on describing methods of elliptic curves and different elliptic curves-based protocols. The practical part deals with implementation of such cryptosystem on smart card, using the experimental environment to measure power consumption and analysis of this consumption.
Description
Citation
NOVOSADOVÁ, T. Kryptoanalýza postranními kanály [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Gerlich (člen) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen) JUDr. MgA. Jakub Míšek, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Fiala (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Otázky: Co by bylo potřeba udělat, abyste dosáhla potřebné synchronizace vzorků?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO