Automatická detekce blokády levého Tawarova raménka dle striktních kritérií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámit se s teorií elektrofyziologie srdce a s patologií levého Tawarova raménka. Dále jsou navrženy a realizovány algoritmy pro automatickou detekci blokády levého Tawarova raménka (LBBB) dle striktních kritérií. Výsledné algoritmy jsou testovány na datech z databáze THEW v prostředí Matlab. Závěrečná část bakalářské práce je věnována zhodnocení úspěšnosti jednotlivých algoritmů a srovnání dosažených výsledků na trénovacích datech s daty testovacími.
The aim of this paper is to introduce the theory behind electrophysiology of hearth and pathology of left bundle branch. Furthermore, algorithms for automatic detection of left bundle branch block (LBBB) according to strict criteria are proposed. Algorithms are tested based on data from THEW databes within the Matlab interface. The final part of the bachelor’s thesis is devoted to the evaluation of the success of individual algorithms and the comparison of results on training data with test data.
Description
Citation
NĚMČÁKOVÁ, J. Automatická detekce blokády levého Tawarova raménka dle striktních kritérií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Rožánek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Karel Sedlář, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) RNDr. Jan Balvan, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Kolář položil otázku: Jak jste optimalizovala algoritmus? Kolik parametrů jste zohledňovala? Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami k samotnému zpracování a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO