Detekce pádu pomocí chytrého telefonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o základním zpracování dat z akcelerometru v mobilním telefonu k detekci jeho pádu, resp. detekci pádu osoby, která má mobilní telefon u sebe. Správnou detekcí pádu lze v budoucnu předejít mnoha vážným zdravotním komplikacím způsobených pozdě přivolanou pomocí po pádu osoby, která by si již pomoc zavolat nezvládla. Jsou zde zmíněné mechanismy pádů a jejich charakteristiky a hardware, který je použit při detekci pádu. Dále se práce zabývá vytvořenými aplikacemi pro Android stažené z Google Play a jejich funkčností. V rámci práce byla sbírána data o pádech osoby a byl vytvořen algoritmus na detekci pádu v Matlabu. Dále byla vytvořena a testována aplikace pro chytré telefony se systémem Android.
This bachelor thesis deals with basic processing of data from accelerometer in smartphone, which is used for fall detection of people. By right detection we could prevent many serious injuries caused by delayed help to people, who were unable to call for help. This paper focuses on the mechanisms of falls and their characteristics and also on hardware used for fall detection. Furthermore, already created Android applications from Google Play and their functionality are studied. In addition to that there were collected data about people falls and an algorithm for detection of fall was created in Matlab. Android smartphone application was developed and tested in this work.
Description
Citation
STREJČEK, J. Detekce pádu pomocí chytrého telefonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) MUDr. Jan Máchal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO