Detekce komorové arytmie v dlouhodobých signálech EKG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Detekce předčasné komorové kontrakce v dlouhodobých signálech EKG je důležitým úkolem v medicíně. V této práci jsou stručně popsány srdeční činnost a projevy komorových extrasystol v EKG záznamu. Proveden rozbor metod automatické detekce předčasných stahů. Hlavním obsahem práce je realizace dvou vybraných metod v programovém prostředí MATLAB, zkombinovaní klasifikátoru z první metody a parametrů z druhé metody, a následné testování a vyhodnocení úspěšnosti nalezených výsledků.
Detection of premature ventricular contraction in long-term ECG signals is an important task in medicine. This work briefly describes the cardiac activity and the manifestations of ventricular extrasystoles in the ECG record. Methods are described for automatic detection of premature contractions. The main content of the work is the implementation of two selected methods in the MATLAB program environment, combining the classifier from the first method and parameters from the second method, testing and evaluating the success of the obtained results.
Description
Citation
KHALIULLINA, S. Detekce komorové arytmie v dlouhodobých signálech EKG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) MUDr. Jan Máchal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO