Implementace algoritmu hlubokého učení na embedded platformě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá implementací inferenčního modelu, založeného na metodách hlubokého učení na embedded zařízení. V první části je provedena rešerše strojového a následně hlubokého učení a některých používaných state-of-the-art metod. V další části se práce zabývá výběrem nejlepšího vhodného hardware. Na konci kapitoly jsou podle výsledků vybrány pro implementaci Jetson Nano a Raspberry Pi. Dále je vytvořen vlastní dataset s třídami pro detekci bonbonů Maoam a na jeho základě potom vytrénován pomocí transfer learning inferenční model. Ten je potom použit při sestavení vlastní aplikace na detekci objektů, která je implementována na Jetson Nano a Raspberry Pi. Výsledky jsou vyhodnoceny a jsou naznačeny další možná budoucí vylepšení.
This thesis deals with the implementation of inference model, based on the methods of deep learning, on embedded device. First, machine learning and deep learning methods are researched with emphasis on state-of-the-art techniques. Next, the best suitable hardware had to be selected. In the conclusion, two devices are chosen: Jetson Nano and Raspberry Pi. Then the custom dataset, consisting of three classes of candies, was created and used for training custom inference model through the transfer learning technique. Model is later used in the application, capable of object detection. Application is implemented on Jetson Nano and Raspberry Pi and then evaluated.
Description
Citation
ONDRÁŠEK, D. Implementace algoritmu hlubokého učení na embedded platformě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Miloš Železný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Reagoval na všechny dotazy komise i na připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO