Opravárenská stanice pro BGA, PLCC, QFP, SOP a další SMD komponenty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práca sa zaoberá teóriou spájkovaného spoja a podmienky jeho správneho vytvárania. Ďalej sú rozoberané spôsoby ručného spájkovania a spôsoby regulácie pracovnej teploty spájkovacieho hrotu. Je naznačený postup vytvorenia výrobku a jeho základné črty. V praktickej časti je navrhnuté riešenie spájkovacej stanice s mikrospájkou, odsávačkou, teplovzdušnou pištoľou a vákuovou vývevou, ktoré je aj skonštruované. Pri oživení sa zistí nefunkčnosť výkonového bloku ktorá zabraňuje úspešnému dokončeniu.
This thesis describes the theory of solder joint and conditions under which it is formed correctly. Further, methods of hand soldering are discussed, and possibilities of temperature regulation of soldering tip are analyzed. Methods of creating a soldering station and its key features are depicted. In practical part, the solution of how to create a soldering station with soldering iron, desolder gun and heatgun is given and is constructed. While testing a defect is found that prevents the power portion of soldering station to function properly and prevents completion.
Description
Citation
SZABÓ, M. Opravárenská stanice pro BGA, PLCC, QFP, SOP a další SMD komponenty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Imrich Gablech, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student představil komisi svou bakalářskou práci. Na konci své práce student zodpověděl otázky položené oponentem práce. Komise se dotázala studenta na otázky týkající se jeho práce, na které student dokázal odpovědět. Následovala diskuze s členy komise o práci studenta. Kde členové komise se ptaly na otázky, jestli by student dokázal snížit časovou konstantu termočlánku, kromě četnosti vyčítání, kde student zareagoval na otázku, že o tom neuvažoval, jelikož termočlánky jsou již součástí hrotů pájek u ručního pájení a bylo by potřeba vytvořit i vlastní hrot pájky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO