Návrh fotovoltaické elektrárny s bateriovým úložištěm pro rodinný dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem fotovoltaické elektrárny s bateriovým úložištěm pro domácnost. V teoretické části je zprvu rozebrán princip a vysvětlení funkce fotovoltaických článků a akumulátorů. Práce se dále zabývá popisem fotovoltaických systémů a systémem akumulace energie v akumulátorech. V závěrečné části je rozebrán samotný systém i s legislativními podmínkami. V praktické části práce je navržena samotná fotovoltaická elektrárna s bateriovým úložištěm pro domácnost a její ekonomické zhodnocení.
This bachelor thesis deals with the design of a photovoltaic power plant with a battery storage for household purposes. In the theoretical part are mentioned principles and explanation of the function of photovoltaic cells and accumulators. The thesis also deals with the description of photovoltaic systems and the system of accumulation of energy in accumulators. In the final part are the system and legislative conditions analyzed. In the practical part, the photovoltaic power plant with battery storage for the home and its economic evaluation is proposed.
Description
Citation
PAVLÍČEK, M. Návrh fotovoltaické elektrárny s bateriovým úložištěm pro rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student představil komisi svou bakalářskou práci. Na konci své práce student zodpověděl otázky položené oponentem práce. Komise se dotázala studenta na otázky týkající se jeho práce, na které student dokázal odpovědět. Následovala diskuze s členy komise o práci studenta. Kde členové komise se ptaly na otázky ekologičnosti, finanční části návrhu fotovoltaického systému a návratnost.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO