Dlouhodobé energetické modelování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá dlouhodobým energetickým modelováním. Teoretická část práce se věnuje vysvětlení a popisu hlavních částí ekonometrických modelů a jejich porovnáním. Následně je zde popis modelovacího softwaru LEAP. Praktická část je zaměřena na analýzu dat a jejich využití pro vytvoření modelu energetického systému České republiky. V další části je uveden popis vytváření modelu s informacemi o vstupních datech a jejich předpokládaném vývoji do roku 2040. Poslední část se věnuje kontrole a zhodnocení výsledků z modelovacího softwaru LEAP.
This bachelor‘s thesis deals with long-term energy modeling. The theoretical part of the thesis is devoted to the explanation and description of the main parts of econometric models and comparison of these models. Then explains a description of LEAP modeling software. The practical part is focused on data analysis and their use for creating model of the energy system of the Czech Republic. The next part describes the creation of the model with information about input data and their expected progression until 2040. The last part is devoted to control and evaluation of results from LEAP modeling software.
Description
Citation
PALLOVÁ, I. Dlouhodobé energetické modelování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Holoubek (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Studentka seznámila komisi se svojí bakalářskou prací na téma: Dlouhodobé energetické modelování. Vedoucí práce Ing. Radil, Ph.D. seznámil komisi se zněním posudků. Studentka odpověděla na otázky vedoucího a oponenta práce. Doplňující otázku položil Ing. Topolánek, Ph.D. ve znění zda je reálný scénář bez exportu/importu. Studentka pohotově odpověděla. Doplňující otázku položil Ing. Modlitba, CSc. na vstupní data pro simulace, a zda byl respektován vhodný energetického mixu. Studentka dotazy odpověděla. Ing. Topolánek, Ph.D. položil dotaz na to jaký byl předpokládaný výkon uvažovaných nových jaderných bloků. Studentka dotaz pohotově odpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO