Energetické výnosy z jednoho hektaru půdy v Jihomoravském kraji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá výrobou elektrické energie v bioplynových stanicích, v tepelných elektrárnách spalováním biomasy a v solárních elektrárnách a porovnává ji s výrobou energie v palivových článcích a se ziskem energie z biopaliv, kterými jsou bionafta a bioethanol. Porovnává energetické výnosy různých způsobů výroby energie a hodnotí jejich výhody a nevýhody. Srovnává energetický obsah těchto paliv pomocí dojezdu modelových vozidel.
This bachelor thesis compares methods of producing elektricity in biogas plant, in thermal power plants by burning biomass, in solar power plants and compares it with production of energy of fuel cells and the energy from biofuels, like biodiesel and bioethanol. It compares the energy yields of different energy production methods and evaluates their advantages and disadvantages. It compares the energy content of these fuels by model vehicle range.
Description
Citation
PLÁŠEK, T. Energetické výnosy z jednoho hektaru půdy v Jihomoravském kraji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO