Sensor pro analýzu kapalin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou míchání kapalin. Pomocí programu COMSOL se provedla simulace struktury pro míchání kapalin a byly vyhodnoceny parametry které, mají největší vliv na kvalitu míchání. V další části práce se zjišťovala kvalita elektrod pro cyklickou voltametrii vytvořených na LTCC pomocí tlustovrstvých past. V závěru práce se vytvořila 3D struktura pro míchání kapalin. Kvalita promíchání byla kontrolována pomocí cyklické voltametrie.
This thesis deals with the mixing of liquids issues. The simulation of structure for mixing of liquids and evaluation of parametres which have most significant influence on mixing of liquids was made with help of COMSOL programm. In the next section of thesis the quality of electrodes used for cyclic voltammetry made on LTCC by thick layer technology was determined. In the end of this thesis the 3D structure for mixing of liquids was made. The quality of mixing was controlled by cyclic voltammetry.
Description
Citation
HANUS, M. Sensor pro analýzu kapalin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student seznámil komisi s řešením své diplomové práce, předvedl ukázku praktického výstupu a zodpověděl otázky. Otázky oponenta: 1. Jaký je rozdíl mezi voltametrickými a amperometrickými elektrochemickými metodami? 2. Vysvětlete pojem „referenční elektrody“ ze stránky č. 39 a 40. 3. Na jakých parametrech elektrod závisí výstupní proudová odezva u cyklické voltametrie? Otázky komise: Ukažte tvar měřících elektrod. Kapalina protéká místem kde se nacházejí elektrody? Při řešení směšovače jste vycházel z jiných řešení v literatuře, nebo je to váš návrh? Zkoumal jste jiné existující řešení a principy? Jaký je souvis zařízení pro směšování a návrhu elektrodového systému? V jakých jednotkách jsou uváděny rozměry vytvořených struktur v prezentaci? Popište použitý model a zohledňované parametry při simulacích.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO