Design brusky na plocho

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá koncepčním designem brusky na plocho. Cílem je analyzovat současné produkty na trhu a navrhnout nové designérské a ergonomické řešení tohoto zařízení. Výsledkem je koncepční návrh rovinné brusky, která je charakteristická progresivním tvarováním a intuitivním ovládáním. Práce přináší vizi a nový pohled na řešení obráběcího stroje z designérského, ergonomického a technického hlediska.
The diploma thesis focuses on a conceptual design of a surface grinding machine. Aim of this work is to analyze current products and create a new design and ergonomic proposal. Result of this work is a concept of a surface grinding machine, that is defined by its progressive form and intuitive operation. The thesis brings a vision and a new solution for a current machine tool design from an ergonomic and technical perspective.
Description
Citation
BAJKOVÁ, E. Design brusky na plocho [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (předseda) doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (místopředseda) PhDr. Jana Pavlíčková (člen) doc. MgA. Martin Surman, ArtD. (člen) akad. soch. Tomáš Chorý, ArtD. (člen) Ing. David John (člen) prof. akad. soch. Peter Paliatka, ArtD. (člen) doc. Ing. Branislav Jelenčík, ArtD. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
1. Otázka oponent/ doc. Ing. Branislav Jelenčík, ArtD.: Jak bude obsluha postupovat při výměně a nastavení brusného kotouče? – zodpověděla 2. Otázka Ing. David John Musí být užít hydraulický systém? – zodpověděla 3. Otázka Ing. David John Při broušení bude docházet ke znečišťování ovladačů, uvažovala jste o tom?- částečně zodpověděla 4. Otázka doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. Jakým způsobem jste dospěla k poměrně malému rozměru příčníku?- zodpověděla 5. Otázka doc. Mg.A. Martin Surman, ArtD. Jakou technologií budou vyráběny kryty? – zodpověděla 6. Otázka doc. Mg.A. Martin Surman, ArtD. Nehrozí nebezpečí poranění při užití ovladačů, pokud jsou blízko brusné plochy?- částečně zodpověděla 7. Otázka doc. Mg.A. Martin Surman, ArtD. Boční partie stroje vystupují do prostoru, nebudou kolizní pro obsluhu?- zodpověděla 8. Otázka doc. Mg.A. Martin Surman, ArtD. Tvarování vřeteníku je je poněkud sterilní vůči ostatním partiím stroje, proč?- zodpověděla
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO