Systém pro haptickou odezvu a jeho spolehlivost

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se věnuje koncepčnímu návrhu a hodnocení spolehlivosti systému haptické odezvy pro piloty malých letounů kategorií UL2, EASA CS-LSA, EASA CS-VLA a EASA-CS-23. Koncepční návrh je rozdělen na tři části. V první je shrnut vývoj testování haptického systému na leteckém simulátoru, dále pak jsou rozebrány možnosti zapojení systému do letounu pro letovou zkoušku a ve třetí části jsou nastíněny možnosti pro zástavbu do letounu. Součástí poslední části koncepčního návrhu je analýza spolehlivosti systému a shrnutí možných problémů při zástavbě systému do letounu.
This master thesis covers conceptual design of haptic feedback system and safety and reliability assessment. System is developed for aircraft categories UL2, EASA CS-LSA, EASA CS-VLA and EASA-CS-23. Conceptual design is divided into three parts. First is aimed on haptic system test with simulator. Second is conceptual design of haptic system for in-flight test. Third part contains safety and reliability assessment and summarizes problems of haptic system installation in real aircraft.
Description
Citation
HORPATZKÁ, M. Systém pro haptickou odezvu a jeho spolehlivost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba letadel
Comittee
doc. Ing. Ivo Jebáček, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Daněk, CSc. (člen) doc. Ing. Miloslav Petrásek, CSc. (člen) Ing. Robert Theiner, Ph.D. (člen) Ing. David Jágr (člen) Ing. Josef Rada (člen) Ing. Václav Zajíc (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka prezentovala svou diplomovou práci, následně zodpověděla otázky oponenta. Následovala diskuse s komisí nad jednotlivými aspekty práce. Hlavním předmětem diskuse byla aplikace systému haptické odezvy do praxe a možnosti použití při výcviku pilotů. Otázky komise položené během diskuse studentka zodpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO