Smlouva o zamezení dvojího zdanění s Německem a její aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mezinárodního zdanění příjmů, konkrétně Smlouvou o zamezení dvojího zdanění mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo. Seznamuje s příslušnými právními normami, které se vztahují k dané oblasti, a to jak na národní, tak na mezinárodní úrovni. Na modelovém příkladu ukazuje aplikaci všech relevantních právních norem, které se k dané situaci vztahují a zmiňuje i spojitosti s administrativními povinnostmi, které mohou v této souvislosti vzniknout. V další části dochází k identifikaci nejproblematičtějších oblastí a k návrhům několika doporučení v obecné rovině, ale i v rovině konkrétní vztahující se ke dané situaci.
This bachelor’s thesis deals with the issue of Convention for Avoidance of Double Taxation, specifically between the Czech Republic and the Federal Republic of Germany. It handles available legislative rules concerning this area, both national and transnational. On an example case it also deals with application of all relevant law articles concerning this area and mentions administrative duties which might occur during the process. Next part of this work identifies the most problematic areas and makes general suggestions but also when dealing with specific situations.
Description
Citation
VOLNÁ, Z. Smlouva o zamezení dvojího zdanění s Německem a její aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
Doc. Ing. Jan Klíma, CSc. (předseda) Ing. Ladislav Žalio (místopředseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) JUDr. Ilona Rašovská (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO