Podnikatelský záměr

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce pojednává o problematice získávání elektrické energie z obnovitelného zdroje energie - přírodních surovin, konkrétně biomasy, a to prostřednictvím zařízení vyrábějící energii - bioplynové stanice. Teoretická část je zaměřena na možnosti výroby energie z obnovitelných zdrojů, rozbor legislativních opatření souvisejících jak s problematikou energetiky, tak i se založením společnosti s ručením omezeným, dále na postupy pro realizaci záměru a možnosti financování – dotace a dlouhodobé bankovní úvěry. Navazující analytická část se zaměřuje na konkrétní identifikaci okolí, příležitostí a rizik spojených s navrhovaným záměrem. V návrhu je podrobně zpracován podnikatelský záměr s cílem založení společnosti BS Cerekvice nad Loučnou s.r.o., jejíž činnost bude zaměřena na výstavbu a provoz bioplynové stanice, produkující elektrickou energii a teplo.
This diploma thesis deals with harvesting electrical power from renewable resources - natural raw materials, specifically from biomass, by means of energy producing equipment - biogas station. Theoretical part is focused on possibilities of energy production from renewable resources, analysis of administrative measures connected both with power engineering legislature and limited company establishing. It deals with procedures necessary for implementation of the plan and funding possibilities - grants and long term bank loans. Following analytical part is aimed to particular identification of surroundings, chances and risks connected with proposed design. Prospectus with the objective of establishing limited company BS Cerekvice nad Loučnou, s.r.o. is described in the project; this company will be focused on construction and operation of biogas station, producing electric power and heat.
Description
Citation
BUREŠ, O. Podnikatelský záměr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polák, Dr. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO