Aktivní kmitočtové filtry s minimální konfigurací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá využitím více proudových a napěťových bran aktivních prvků, po kterém následuje výběr optimálního obvodového zapojení, jeho simulace a následná realizace kmitočtového filtru. Nejprve zde jsou obecně popsány kmitočtové filtry a proudové a napěťové konvejory. Text se dále zaměřuje na hledání obvodových zapojení kmitočtových filtrů druhého řádu popsaných charakteristickou rovnicí, která umožňuje snadný numerický návrh. Metodou autonomních obvodů jsou hledána nová zapojení s jedním aktivním a minimálním počtem pasivních prvků. Jako další v pořadí je již výběr výsledného obvodového zapojení na základě provedených simulací v programu OrCAD. Práce končí ověřením chování vytvořeného přípravku.
This work deals with exploitation of multiple current and voltage gates of active components. After that an optimal circuit´s scheme choice, its simulation and subsequent realization of frequency filter follow. First of all there is a common description of frequency filters and current and voltage conveyors. Furthermore the text focuses on searching circuit´s schemes of second-level frequency filters, described by characteristical equation. These equation make an easy numerical concept possible. New circuits with one active component and with a minimal number of pasive components are searched by using the method of autonomous circuits. The choice of resulting circuit based on simulations executed in Orcad is next in line. The work concludes with verification of a proper function of our filter.
Description
Citation
PRECLÍK, M. Aktivní kmitočtové filtry s minimální konfigurací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Jan Kacálek (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Z práce není patrné, jaké byly použity modely pro simulace v OrCADu. Uveďte použitý model. Co znázorňují histogramy na obr. 5.2, 5.3, 5.5 a 5.6?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO