Módní značka

Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo založení vlastní módní značky a vytvoření idey pro vlastní podnikání. Jako grafický designér ve velké míře spolupracuji s klientem, přičemž někdy vznikají i kompromisní situace. V této práci jsem chtěl navrhnout kompletní produkt a nabízet ho již hotový. Zároveň jsem svou bakalářskou práci pojal jako výzvu pro to, zkusit něco pro mě zcela nového a získat k tomuto experimentu co největší profesionální zpětnou vazbu. O módu se dlouhodobě zajímám a toto odvětví mne již dlouho lákalo, proto jsem zvolil právě je.
The aim of the diploma thesis was to create my own fashion brand and to come up with idea for starting my business. The work of graphic designer consists of collaboration with client which mostly leads to some kind of compromise. My aim was to create whole final product. I took this project as challenge to try something new and recieve professional feedback on my work. The reason why i chose fashion design is because i am interested in fashion for a long time.
Description
Citation
SLANAŘ, K. Módní značka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Design
Comittee
doc. MgA. Mikuláš Macháček (předseda) MgA. Tereza Hejmová (člen) Mgr. Tomáš Javůrek, DiS. (člen) MgA. Jan Brož (člen) MgA. Petr Štěpán (člen) MgA. Ivars Gravlejs (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student představil svou bakalářskou práci formou módní přehlídky a následné prezentace. Poté se přečetly posudky vedoucího a oponentky. Otázka M. Macháčka se týkala nafocení kolekce – jde pouze o dokumentaci, nebo je look značky? Dotazy se týkaly a finanční náročnosti, resp. potenciální prodejní ceny. Student vyhodnotil, že větší smysl pro něj má pokračovat v zaměření na textové textilní pásky, které dále slouží k vlastní úpravě oděvů (tomu oponuje O. Tobola). V diskuzi se řeší rozpor mezi kritikou technologií (a sociálních sítí) a jejich použitím při prezentaci a propagaci artefaktů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO