Indezit, audiovizuální projekt zaměřený na syntézii a synopsii

Abstract
Bakalářská práce THYME sestává z ucelené hudební kompozice, která představuje současnou elektronickou hudbu a tradiční akustický nástroj, v tomto případě cimbál. Jejím cílem bylo ověřit technologické postupy při elektronickém zpracování zvuku.
Thesis THYME contains a comprehensive musical composition that represents contemporary electronic music and traditional acoustic instrument, in this case cimbalom. The aim was to verify the technological procedures for electronic sound processing.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, M. Indezit, audiovizuální projekt zaměřený na syntézii a synopsii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
doc. MgA. Filip Cenek (předseda) MgA. Vojtěch Vaněk (člen) prof. akad. soch. Tomáš Ruller (člen) Mgr. Martin Mazanec, Ph.D. (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) Mgr. et MgA. Barbora Lungová (člen) doc. Mgr. Richard Fajnor (člen) doc. Mgr. Václav Magid (člen) MgA. Matěj Smetana, Ph.D. (člen) Mgr. Lenka Dolanová (člen) Mgr. Anna Remešová (člen)
Date of acceptance
Defence
Na úvod student slovně představil projekt – hudební kompozici, která byla provedena živě provedena v brněnském husitském sboru, a na místě obhajoby byla reprodukována. Po představení práce byly přečteny posudky vedoucího a oponenta, v němž zaznělo několik kritických poznámek a dotazu. Po přečtení posudků se student věnoval zodpovězení dotazů, mj. se soustředil nad vymezením vztahu k tradičnímu užití cimbálu (nástroje, který měl v kompozici významné místo) v lidové tvorbě, objasnil také dynamiku autorské spolupráce (na cimbál hraje jeho sestra). Další dotazy, na které student v diskuzi věcně reagoval, se týkaly vizuálního stylu přebalu desky, na které bude skladba vydána, a rozdílů mezi živým a reprodukovaným podáním skladby. Po zodpovězení všech dotazů byla diskuze ukončena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO