Autocentrum VW Group Brno

Abstract
Téma bakalářské práce je návrh novostavby Autocentra VW Group. Samotná parcela se nachází na brněnském brownfieldu poblíž náměstí Cejl. Místo stavby sousedí s řekou Svitavou. V architektonickém řešení jsem pracoval se čtyřmi základními stavebními celky, a to se showroomem, servisní částí, skladem a zázemím s kancelářemi. Showroom jsem umístil na nejprestižnější část parcely, tedy u frekventované ulice Cejl. Vykonzolovaná střecha vrhá stín na prosklený obvodový plášť v letních měsících a nedochází tedy k tak velkému přehřívání. Na showroom navazují kanceláře a sklad. Administrativní část je s výhledem na řeku Svitavu a sklad je situován na nejvhodnějším zásobovacím místě. Budova je zakončena servisní částí zatočenou půdorysně do tvaru L, tento tvar umožnuje ekonomicky výhodné využití pozemku, a zároveň nijak nebrání provozu servisu. Zásadní výhodou parcely je možnost napojení na obě ulice, kterou jsem využil průjezdností parcely a tím ušetřil zastavěnou plochu. Celkový provoz autocentra jako celku funguje bezproblémově.
The theme of my bachelor work is a new building of Volkswagen carcenter. Carcenter is placed in Brno city nearby square Cejl. Next to the parcel is river Svitava. Architecture volume is divided to four functional parts: showroom, warehouse, administration and background and service. Showroom is placed on the most visible part of parcel. Showroom with glass façade is dominanting volume of whole car center. To the showroom is connected administration with nice view to the river Svitava and warehouse with good connection to delivery of goods. Service is last part of carcenter. Floorplan form of service in shape L saves build up space of the parcel.
Description
Citation
GROSS, K. Autocentrum VW Group Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
Ing.arch. Miloš Klement - předseda, doc. Ing. arch. Naděžda Menšíková, CSc. - místopředseda, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - tajemník, Ing. arch Jakub Kotek - člen, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student Kamil Gross seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Autocentrum VW Group Brno~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO