Objekt pro malé a střední podnikání

Abstract
Na základě moji studie výtvořené v druhém ročníku bakalářského studia na stavební fakultě, je zpracovaná nasledující bakalářská závěrečná práce, která dále pokračuje do stupně Dokumentace pro stavební povolení a Dokumentace pro provádění stavby. Temou práce je Objekt pro malé a střední podnikání v Brně Kohoutovicích. Zadáním bakalářské práce je objekt pro malé a střední podníkání, návrh výrobních objektů. Mnou byly navržené dva objekty jeden z objektu slouži pro výrobu nábytku, druhý objekt slouží jako administrativní část a obsluhování výrobní části. Objekty jsou dvoupodlažní, v administrativní části první podlaží slouží pro výrobu, druhé nadzemní podlaži slouži pro stravování zaměstnanců, také se zde nacházejí administrativní místností jako jednácí nebo kancelářské prostory, workshop a místnost pro coworking. V budově výroby dvě nadzemní podlaži slouži pro výrobu, které obsahují hygienické zázemí pro zaměstnance. Každý z objektu uprostřed má atrium, sloužíci jako místo pro odpočinek pracovníku počas pracovních přestavek. V atriu jsou rozmístěné málo náročné na udržbu rostliny. Konstrukce objektů představuje sebou skeletový sloupový systém. Jako výplňové zdívo byl zvolen system tvarnic Porotherm s tepelnou izolaci na bázi minerální vaty. Hlavním zaměřením při navrhování objektů bylo, výtvoření flexibilních prostorů, jejich správné výužití, propojení náročné na soustředění práce a možnosti odpočinku uvnitř pracovního postoru.
On a basis of my project of the second year of bachelor's study on the Faculty of Civil Engineering the following bachelor's thesis is prepared, which goes on to the Documentation for Building Permit and Documentation for Construction. The theme of the work is Object for small and medium production in Brno Kohoutovice. Bachelor thesis is the object for small and medium business, design of production objects. I have designed two objects, one of the them is used for furniture production, the other one is used as an administrative part and as attendant for production section. The objects have two floors, in the administrative part of the first floor is used for production, the second floor is used for catering employees, there is also a space that meant for office rooms, workshop and coworking room. In the production building the two above-ground floors are used for production, which includes hygienic facilities for employees. Each of the objects has an atrium in the middle, which is used as a place for rest during working breaks. In the atrium there are little plant-borne spacing. The construction of the objects is made up of a systém of skeletal columns. As a filler wall was chosen a Porotherm's thermal insulation systém based on mineral wool. The main focus in the design of the objects was the creation of flexible spaces, their proper use, the interconnection demanding to concentrate work and the possibility of rest within the working space.
Description
Citation
LYZHANOV, I. Objekt pro malé a střední podnikání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. arch. Michal Werner - místopředseda, MgA. Natalie Chalcarzová - tajemník, Ing. arch. Ladislava Foretníková - člen, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-03
Defence
Student Iurii Lyzhanov seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Objekt pro malé a střední podnikání~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO