Nové technologie pro efektivní provoz bioplynových stanic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na nové technologie pro efektivní provoz bioplynových stanic. V úvodní části je popsán provoz bioplynové stanice, její produkty a nedostatky spojené s bioplynovými stanicemi. Hlavní část práce se zabývá představením tří progresivních technologií týkající se bioplynových stanic. Jedná se o suchou fermentaci, termální hydrolýzu a úpravu bioplynu na biometan. U každé technologie je uvedený popis, výhody a nevýhody s ohledem na jejich praktickou využitelnost.
This bachelor thesis is focused on new technologies enhancing efficient operation of biogas plants. The introductory part describes operation of biogas plant, its products and issues. The main part of the thesis deals with description of three progressive technologies concerning biogas plants such as dry fermentation, hydrothermal pretreatment and biogas upgrading to biomethane. For each technology there is a description, advantages and disadvantages with regard to their practical applicability.
Description
Citation
UHLÍŘOVÁ, M. Nové technologie pro efektivní provoz bioplynových stanic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Dr. Ing. Marcus Reppich (předseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skryja, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pokorný, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - analýza předmětného problému - představení problematiky bioplynových stanic - představení různých inovací - zhodnocení výsledků 2. Oponent přečetl posudek a dotazy. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Jaké je srovnání metod výroby biometanu z pohledu celkových nákladů. Proč je fotosyntetická metoda tolik nákladná. 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO