Vyhodnocení vlivu výrobních nepřesností na charakteristiku vinuté kónické tlačné pružiny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá možnými vlivy výrobních nepřesností na charakteristiku kónicky vinuté tlačné pružiny. V první části práce je rešeršně zpracovaná daná problematika výpočtu kónické pružiny dle algoritmu vytvořeného v bakalářské práci „Určení charakteristiky kónické vinuté tlačné pružiny“ Libora Lovečka. Zbylá část práce se zaměřuje na konkrétní kónickou tlačnou pružinu, a to přiblížení se numerickému modelu řešení k naměřenému experimentu na základě měření a dosazení do algoritmu konkrétní hodnoty změřených charakteristik.
This bachelor thesis deals with the possible influence of production inaccuracies on the characteristics of the helical conus-shaped spring in compression. In the first part of the thesis there is a search for a given problem of the helical conus-shaped spring in compression calculation according to the algorithm created in the bachelor thesis „Určení charakteristiky kónické vinuté tlačné pružiny“ created by Libor Loveček. The remaining part of the thesis focuses on a concrete the helical conus-shaped spring in compression, namely on taking its variable pitch into consideration to achieve a better correspondence of the numerical model to the experimental characteristics.
Description
Citation
SITTE, D. Vyhodnocení vlivu výrobních nepřesností na charakteristiku vinuté kónické tlačné pružiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) Ing. Petr Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skalka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Diplomant prezentoval komisi svoji bakalářskou práci. Následně odpověděl na všechny otázky oponenta i dalších členů komise. Šlo by zjistit chemické složení materiálu pružiny? A jakým způsobem? Byla vyhodnocována i tuhost pružin? Je její průběh lineární? Jakým způsobem by se dala výpočtově ověřit správnost získaných výsledků? Byla kontrolována souosost jednotlivých závitů pružiny?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO