Řezné materiály na bázi diamantu a jejich využití v praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Řezné materiály na bázi diamantu patří mezi významné řezné materiály využívané v dnešním strojírenství. Unikátní vlastnosti diamantu umožňují efektivně obrábět i těžkoobrobitelné materiály. Současné technologie syntézy umožňují úpravou parametrů syntézy vyrobit diamant o požadovaných vlastnostech. Pro efektivní využití diamantových nástrojů je nutné zvolit diamant s vhodnými charakteristikami vzhledem k aplikaci.
Cutting tools based on diamond belong to important cutting tools used in today's mechanical engineering. The unique properties of diamond enable it to machine effectively even difficult-to-machine materials. Currently it is possible to manufacture particular sort of diamond by adjusting the parameters of synthesis. To use diamond tools efficiently, it is necessary to choose a diamond with appropriate application characteristics.
Description
Citation
NONN, V. Řezné materiály na bázi diamantu a jejich využití v praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Peter Pokorný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Lze metodou CVD vytvořit tloušťku vrstvy 1 mm ? 2. Co znamená označení PKD ? 3. Jakou metodou lze vyrobit utvařeč na PKD nástroji? 4. Jaké teploty dosahuje laser v místě impaktu? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO