Robotizovaná pracoviště pro technologie svařování s důrazem na periferní zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na robotizované pracoviště technologie svařování. Práce se dělí do čtyř částí. První část práce se zabývá klasifikací a základy rozdělení robotů. V druhé části práce je uvedeno nasazování robotů současnosti v jednotlivých průmyslových odvětvích. Předposlední část je věnována robotizovanému svařování. Jsou zde uvedeny části robotizovaných pracovišť pro svařování a používaná periferní zařízení v současnosti. Závěr práce pojednává o výhodách a nevýhodách robotizovaného pracoviště, vzorových pracovištích a dílcích vhodných pro robotizované svařování.
This bachelor thesis focuses on a robotized department of welding technology. The paper is divided into four parts. The first part deals with classification and the basic division of robots. The second one introduces the current deployment of robots in different industrial branches. The penultimate part is dedicated to the robotic welding. It talks about different sectors of robotic workplaces for welding and describes the peripherals that are being used today. In the conclusion, the thesis analyses the pros and cons of robotized workplaces and also discusses example workplaces and components that are propitious for robotized welding.
Description
Citation
ŠPERL, V. Robotizovaná pracoviště pro technologie svařování s důrazem na periferní zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Prezentace: - Cíle práce - Úvod - Robot pro svařování - Nasazování průmyslových robotů v ČR - Části RTP pro svařování - Robotizované pracoviště pro svařování - Vzorové pracoviště - Úspěšná aplikace RTP pro svařování - Zhodnocení a závěr Student seznámil členy komise s výsledky své práce. Otázky: - Které technologie svařování se používají u RTP? - Můžete říci více o TIG svařování? Student odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO