Využití Head-mounted displejů v průmyslových aplikacích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je studie o současném využití Head-mounted displejů v průmyslových aplikacích. Práce je rešeršního charakteru a obsahuje základní informace k problematice využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Dále se zabývá technologiemi a jednotlivými typy brýlí pro virtuální realitu a také využitím VR v ostatních oblastech. Následuje zhodnocení dané problematiky a naznačení, kam by se mohla v dalších letech vyvíjet.
The aim of the Bachelor´s Thesis is study of the current state of Head-mounted displays in industrial applications. The work is of reasearch character and contains basic informations about problematics of virtual and augmented reality in industry. It also deals with technologies and individual types of glasses for virtual reality and also uses VR in other fields. This is followed by an evaluation of the issue and an indication of where it could develop in coming years.
Description
Citation
DVOŘÁK, D. Využití Head-mounted displejů v průmyslových aplikacích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací: Využití Head-mounted displejů v průmyslových aplikacích, dále zodpověděl na otázky oponenta. Vysvětlete pojem imerzní? Student vysvětluje, že se jedná o pohlcení diváka do scény. Jaké jsou komerční systémy virtuální reality pro robotická pracoviště Student odpovídá ke spokojenosti komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO