Racionalizace operativního plánování ve výrobě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je představit návrh úsporných opatření, která povedou ke snížení plýtvání v průmyslovém podniku v souladu s konceptem štíhlé výroby. V první části je zpracován přehled metodik lean production a jsou představeny nástroje ke zvýšení produktivity, efektivity a kvality výrobního procesu. Ve druhé části práce jsou prezentovány výsledky analýzy, a v souladu s teorií štíhlé výroby jsou učiněny návrhy na provedení úsporných opatření a snížení plýtvání.
The aim of this bachelor thesis is to present a proposal of austerity measures that will lead to a reduction of waste in an industrial enterprise in accordance with the concept of lean production. In the first part there is presented an overview of lean production methods and tools for increasing productivity, efficiency and quality of production process. In the second part of the thesis, the results of the analysis are submitted and proposals to implement austerity measures are made.
Description
Citation
JANSA, S. Racionalizace operativního plánování ve výrobě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jak dokážete podložit výhody nové koncepce? 2. Jak jste zjistil průměrnou produktivitu celé výroby? 3. Jak se řeší nespolehlivé dodávání součástí? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO