Měření výkonu spalovacího motoru na válcovém dynamometru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Od počátku automobilového průmyslu již uplynula spousta let a na vlastnosti vozidel i všech jeho součástí, především motoru, je kladen stále větší a větší důraz jak z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska výkonu a ekologie. Výkon spalovacího motoru spolu s řadou dalších vlastností vozidel je měřen na válcových dynamometrech. Cílem práce je tedy popis a rozbor vyráběných dynamometrů, zkoušek, které na nich jsou prováděny, a také samotné měření výkonu spalovacího motoru na válcovém dynamometru. V závěru už je pouze uvedeno zhodnocení dopadu zkoušek na automobilový průmysl.
Since the beginning of the automotive industry, a lot of years have passed and the characteristics of vehicles and all its components, especially the engine, are being given greater and greater emphasis both in terms of safety, performance and ecology. The performance of the internal combustion engine, along with a number of other vehicle features, is measured on chassis dynamometers. The aim of the thesis is to describe and analyse the dynamometers produced, the tests performed on them and also to measure the performance of the internal combustion engine on the chassis dynamometer. In conclusion, the assessment of the impact of tests on the automotive industry is just mentioned.
Description
Citation
FARKA, J. Měření výkonu spalovacího motoru na válcovém dynamometru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Řehák, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Študent zoznámil skúšobnú komisiu s náplňou a výsledkami svojej záverečnej práce. Následne na to zodpovedal otázky oponenta. Ďalej odpovedal na otázky od jednotlivých členov komisie: - Ako sa meria výkon dynamometru? - Čo je myslené stratami atmosférickými podmienkami? - Ovplyvnenie sklzom, deformáciou pneumatík, čo je tým myslené? - Ako sa vypočíta vlastná frekvencia systému s jedným stupňom voľnosti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO