Návrh přípravku na frézování dílů na univerzálním soustruhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je konstrukční řešení upínacího přípravku. V teoretické části budou popsané metody soustružení a frézování. Dále zde bude věnována pozornost upínacím mechanismům. V následující kapitole budou popsané konstrukční návrhy. V praktické části bude popsaný konstrukční řešení vybrané varianty, která bude doplněná o funkční výpočty. Cílem je vymodelovat v CAD systému 3D model, který je doplněný o výkresovou dokumentací sestavy a výrobní výkresy vybraných součástí.
The aim of the presented bachelor thesis is to design a fixture for conventional workpieces. The theoretical part describes milling, turning and a great deal of attention is paid to mechanisms of different types of fixtures. Next part describes commonly used designs. The practical part covers designs of chosen fixture variants and also contains functional calculations. The aim is to create a 3D CAD model with technical documentation of assembly and technical documentation for crucial parts.
Description
Citation
KOUTNÝ, T. Návrh přípravku na frézování dílů na univerzálním soustruhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací: Návrh přípravku na frézování dílů na univerzálním soustruhu, dále zodpověděl na otázky oponenta. Co je to mikrokrokování? Student zodpovídá ke spokojenosti Dále se diskutuje výpočet Co je to válcová deska? Student odpovídá, že se jedná o zvolený název součásti Vysvětlete způsob uložení kuželíkových ložisek? Student zodpovídá, komise není s konstrukčním návrhem spokojená
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO