NOVÉ STARÉ BRNO Návrat bydlení do center měst

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce se zabývá ve své první části urbanistickým řešením lokality brownfieldu v Brně v městské části Staré Brno. Analytická část se zabývá problematikou územního plánu a výsledků architektonické soutěže Mendlova náměstí. Navržené urbanistické řešení vychází z tradiční blokové zástavby v kombinaci se solitérem a definuje různé veřejné prostory. Ve druhé části je pak navrženo architektonické řešení typického bloku a čtyř polyfunkčních bytových domů v něm.
The thesis deals in its first part with the urban design of the brownfield site in Brno in the Old Brno district. The analytical part deals with the issue of the zoning of urban plan and the results of the Mendel Square architectural competition. The proposed urban solution is based on a traditional block of flats combined with a solitaire and defines various public spaces. In the second part, the architectural design of a typical block and four multifunctional apartment buildings in it is proposed.
Description
Citation
ŠTANCL, M. NOVÉ STARÉ BRNO Návrat bydlení do center měst [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Ľúbica Vítková, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Jiří Knesl (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Pavel Bainar (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Student odprezentoval diplomovou práci. Byly přečteny posudky od vedoucího a oponenta. Byly přečteny otázky od oponenta. Studentk zodpověděl otázky uspokojivě. Začíná diskuze s porotou a jsou kladeny dotazy. -otázka na schodišťová jádra -otázka na konstrukční systém -otázka na více investorů a garáže -otázka na etapizaci -otázka na parkovací dům -otázka na schodišťový systém – neprodejný byt 2 +kk – jedno jádro -připomínka k ceně, která neodpovídá -připomínka k parteru – neživé fasády -připomínka k atriu – obavy z požárního hlediska Student zodpověděl dostatečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO