KONVERZE SLÉVÁRNY V ÚZEMÍ BÝVALÉ ČKD V PRAZE, Vysočanech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
DIplomová práce se zabývá konverzí objektu slévárny v areálu bývalé ČKD Vysočany na společenské a obchodní centrum. Prioritou návrhu je zachování klíčových hodnot industriálního dědictví a jejich prezentace širší veřejnosti. Návrh objekt zasazuje do nové urbanistické struktury, kterou integruje do širšího celku regenerovaného brownfieldu.
This diploma project focuses on the conversion of a foundry located in the former ČKD machine works in Vysočany. The proposal prioritizes conservation of key industrial heritage values and the presentation of those values to the public. The building is inserted into a proposed new urban structure which is integrated into the wider context of the currently regenerated brownfield.
Description
Citation
KURIC, A. KONVERZE SLÉVÁRNY V ÚZEMÍ BÝVALÉ ČKD V PRAZE, Vysočanech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. arch. Zdeněk Pospíšil (člen) Ing. arch. Martin Šikula (člen)
Date of acceptance
2019-05-28
Defence
Student, v návaznosti na představení problematiky a analytickou část, odprezentoval svou diplomovou práci, následně byly přečteny posudky vedoucího práce a jejího oponenta včetně otázek. Student odprezentoval možné přístupy k průmyslovému dědictví a jejich úskalí. Následovaly otázky členů komise a diskuze nad DP. doc. Králová: benefity pro okolí, arch. Mikšík: role a vliv architekta v procesu, záchraně a investici, arch. Pospíšil: výškové stavby v prostoru, zázemí objektů, použití artefaktů, arch. Šikula: problematika umístění objektu vůči dalším dominantám a VP, zásahy do původního objektu, architektonická podoba novotvarů, vnější rampy a schodiště, Student uspokojivě reagoval na podněty komise. Předsedkyně komise shledala, že není dalších podnětů, student na vyzvání opustil místnost.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO