Návrh operačního zesilovače s nízkým napájecím napětím a nízkým příkonem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá problémy návrhu a optimalizace operačního zesilovače s použitím modelů CMOS tranzistorů. Základním zaměřením práce je navržení obvodu vhodného pro nízkonapěťové aplikace s nízkým příkonem. Navržený obvod skládající se z pod-obvodů, z nichž každý musím pracovat v požadovaném napěťovém rozsahu. Podrobným návrhem vstupních a výstupních stupňů dosáhneme rozsahu typu rail-to-rail při minimálním klidovém proudu.
This work deals with issues of design and optimize of an operational amplifiers using CMOS transistor models. The main focus of work is to propose a circuit suitable for low voltage applications with low power. The proposed circuit consists of sub-circuits, each of which must operate in the desired voltage range. Detailed design of input and output stages will reach range of rail-to-rail type with a minimum quiescent current.
Description
Citation
KUŽÍLEK, J. Návrh operačního zesilovače s nízkým napájecím napětím a nízkým příkonem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student Bc. Jakub Kužílek seznámil komisi se svoji diplomovou prací na téma: Návrh operačního zesilovače s nízkým napájecím napětím a nízkým příkonem Odpověděl na otázky oponenta - 1.) Proč jste zvolil rozměry tranzistorů pro OZ takové, jaké jste zvolil - viz obr. 42 a následující? Určil jste je výpočtem nebo jak? 2.) U obr. 43 bych uvítal fázovou charakteristiku. Jak vypadá fázová charakteristika pro příslušný obvod? 3.) Jakým způsobem jste zjišťoval hodnotu vstupní napěťové nesymetrie a rychlost přeběhu? Dále proběhla krátká rozprava k tématu diplomové práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO