Moderní metody verifikace smíšených integrovaných obvodů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá metodami, které jsou vhodné pro verifikaci smíšených integrovaných obvodů. Důraz je přitom kladen na tzv. „Assertion-based“ verifikaci. Tato metoda je v praxi aplikovatelná pomocí jazyků PSL a SystemVerilog. Tyto jazyky jsou mezi sebou porovnány a samostatně otestovány, aby byl následně stanoven jejich potenciál a aby byly nalezeny jejich funkční hranice a omezení. Jeden z těchto jazyků bude následně začleněn do verifikačních postupů společnosti SCG Czech Design Center s. r. o., aby zde mohla být rozvinuta metoda ABV i v analogové a smíšené doméně.
This work aims at methods, which are suitable for mixed-signal integrated circuit verification. The emphasis is on the Assertion-based verification. In practice there are two languages, which can be used for this method - PSL and SystemVerilog. These languages are compared between each other and individually tested to find their capabilities, functional limits and restrictions. One of them will be integrated into verification flow of SCG Czech Design Center s. r. o. company to develop ABV methodology in analog and mixed-signal domain.
Description
Citation
PODZEMNÝ, J. Moderní metody verifikace smíšených integrovaných obvodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan Leuchter, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO