Pohon garážových vrat s asynchronním motorem.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce pojednává o návrhu elektrického pohonu pro bočně posuvná garážová vrata. Cíl práce je návrhem frekvenčního měniče pro asynchronní motor s převodovkou. V první části je řešen napaječ měniče v podobě jednofázového usměrňovače. Silová část střídače je řešena pomocí integrovaného modulu IKCM10H60GA od firmy Infineon. Řídící deska je opatřena obvody pro komunikaci mezi procesorem a silovou částí. Pomocný napájecí zdroj je řešen v podobě blokujícího měnič. Řízení měniče je realizováno pomocí procesorové desky STM32 Nucleo - 64. Detailně je popsán postup návrhu měniče a řídící algoritmus.
This thesis deals with a design of an electrical drive for a sliding side door. Goal of the thesis is to design of a frequency converter for an asynchronous motor with a gearbox. In the first part, the power supply for the freqency converter is solved in form of a single phase rectifier. Power section is solved by an integrated module IKC10H60GA manofactured by Infineon. The control board is provided with circuits for communication between the processor and the power section. Auxiliary power supply is designed as a fly - back converter. The drive of the converter is realized by STM32 Nucleo - 64 board. The design of the converter and drive algorithm are described in detail.
Description
Citation
LAŽEK, T. Pohon garážových vrat s asynchronním motorem. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student velice přehledně prezentoval svou diplomovou práci. Komisi seznámil s návrhem a realizací pohonu. Dále prezentoval testování vyrobeného vzorku. Zodpověděl otázky oponenta a vhodně reagoval na doplňující otázky komise. I když práce nebyla příliš rozsáhlá, projevil dobrou znalost problematiky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO