MIDI kontroler pro řízení DAW software

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na problematiku DAW kontrolerů pro řízení zvukového produkčního software. V rámci práce je analyzován jeden z používaných komunikačních protokolů, protokol Mackie Control. Jelikož je tento protokol založen na MIDI, je zde také popsán přehled typů MIDI zpráv. Práce obsahuje celkem dva návrhy vlastního DAW kontroleru. První je založen na protokolu Mackie Control, druhý na Generic Remote, který nabízí lepší přizpůsobitelnost.
This thesis focuses on problematics of DAW controllers for sound production software. In this thesis is analysed Mackie Control protocol, one of used communication protocols. There is also an overview of MIDI messages, because Mackie Control protocol is based on MIDI protocol. The thesis contains two own DAW controller designs. First one is based on Mackie Control protocol, second one is based on Generic Remote which offers better customization.
Description
Citation
KORYTÁŘ, M. MIDI kontroler pro řízení DAW software [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (předseda) Doc.Ing.MgA. Ondřej Urban, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen) PhDr. Martin Flašar, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Na základě jakých požadavků byl vybrán pro uvedený návrh zařízení mikrokontrolér ATmega2560? Neobsahuej tento mikrokontrolér spoustu periferií a paměti, které v konečném návrhu nakonec nejsou využity? Byly zvažovány i jiné mikrokontrolery? - Student dostatečně odpověděl na otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO